Elite är en privatägd hotellverksamhet med totalt 28 anläggningar i olika städer från Lund i söder till Kiruna i norr. Hit kommer gäster för att slappna av och njuta av hotellens trivsamma miljö, men även tuffa affärsmöten hör till vardagsaktiviteter på Elites hotellanläggningar. Oavsett vad ens syfte med vistelsen på Elite är erbjuds man en varm och bekväm hotellmiljö som gör att man lätt känner sig hemma.

Unika miljöer

Varje enskilt hotell i kedjan Elite Hotels har sitt unika koncept och sin karaktär med det gemensamma att de flesta återfinns i byggnader som restaurerats för att ge en harmonisk känsla där klassisk stil blandats med modern design.

Elite uppkom redan på 50-talet då Stockholms Studentkår kom med idén att hyra ut de sommartomma studentbostäderna. Verksamheten drevs på ett lyckosamt sätt under 70-talet för att under 80-talet göras om till SSRS Holdings AB med nuvarande ägare Bicky Chakraborty i spetsen.

Bara några år efter det att Chakraborty tog över rodret för verksamheten köpte bolaget upp Hotel Savoy i Malmö och därefter började dagens hotellprofil ta sig form genom namnet Elite Hotels of Sweden.

Idag har Elite Hotels konferensaktiviteter blivit populära för både små och stora företag med allt från traditionella möteslokaler till stora och pampiga festsalar.

Elites Gästprogram

Hör man till den som reser mycket är Elite Hotels Gästprogram vara något för dig där man genom att samla poäng erhåller rabatter som går att utnyttja på boende, flygbiljetter eller när man hyr bil. Som medlem i gästprogrammet har man även en rabatt på 5 % på alla bokningar hos Elite Hotels.

Vad som främst ligger bakom Elite Hotels framgång är framför allt ett starkt engagemang hos ledning och personal i verksamheten samt ett bra ekonomiskt jobb som resulterat i lönsamma anläggningar, vilket gett möjlighet till rätt underhållning i form av renovering och restaurationer.