Vi har ju utlovat att du ska få tips om var du kan bo under din vistelse i Filipstad. Och här kommer det utlovade, i form av några utvalda tips på olika typer av boende i och omkring Filipstad. Håll tillgodo!

Hennickehammars Herrgård

Detta beskrivs som en plats att bli förälskad i, en Värmländsk saga! Herrgårdsbyggnaden är byggd på 1700-talet och lyser med sin gula träfasad alldeles vid skogen och intill en vacker tjärn. Därav sagolikt. Miljön och historian vid detta hotell skapar en speciell stämning som är svår att sätta fingret på om man inte ser det själv. Hotellet ligger beläget cirka fem minuters bilväg från Filipstads centrum, vilket innebär ungefär 30 mil ifrån både Stockholm och Göteborg. På hotellet finner du både bubbelbad, bastu och det finns en rad spa-behandlingar att ta del av om man känner för det. Närheten till naturen använder man till sin nisch för restaurangen på hotellet. Man har en en filosofi om det naturliga köket som innebär i första hand lokala dagsfärska råvaror. Du bor i stilfulla rum med mycket charm och värme. På hotellet finns totalt 51 rum, fördelat på sju enkelrum, 38 dubbelrum och sex minisviter.

Ett besök på Hennickehammars Herrgård är en helhetsupplevelse att dela med vänner och bekanta som, liksom du själv, uppskattar kvalitén i den naturliga enkelheten. I en avslappnad, bekväm atmosfär njuter ni utan stress av dagsfärska råvaror med spännande smaker tillagade efter hotellets filosofi om det naturliga köket. Maten tillagas av noggrant utvalda råvaror från de bästa producenterna lokalt och globalt. Hotellets direkta närhet till naturen ger en exklusiv tillgång till råvaror från skogens/bygdens eget skafferi – både fångst och skörd. Platsen, miljön, historien och känslan tar tag i dig på ett speciellt sätt.

Kjortelgårdens Turistboende

Kjortelgårdens Turistboende ligger just i centrala Filipstad. Man kan nog fortfarande betrakta verksamheten som ny eftersom den startade i januari 2012 och är således också helt nyrenoverat. Idag finns det sju rum i varierade storlekar och prisnivå.  Varje rum har ett speciellt tema, till exempel Ferlinrummet, Hjortronrummet och Tennisrummet. Det finns gemensamt kök där du hittar kylskåp, mikrovågsugn och andra enklare köksredskap. På bottenvåningen finns även ett sällskapsrum med TV.

Gammelkroppa Skogsskola & Konferens

Detta är ett naturnära, lugnt och prisvärt alternativ för er vistelse i Värmland. Gammelkroppa ligger bredvid sjöng Yngen och med skogen alldeles intill. Här erbjuds en mängd olika aktiviteter, bland annat vedbastu, badtunna, vandringsled, kanotpaddling, fiske med mera.
Här bedrivs också Sveriges kanske minsta högskola, där skogstekniker utbildas. Dessutom har man konferensverksamhet.

Hotellet har 35 rum och totalt 50 bäddar. Det finns toalett och dusch på rummet och gemensamt kök och pentry samt ett sällskapsrum med TV. Frukost ingår i priset här, endera i restaurangen eller som frukostkorg.