Det finns ett uttryck som är att ”det blir inte bättre än vad man gör sig” och detta stämmer mycket väl in på flera tillfällen i livet. En fest blir inte roligare än vad deltagarna gör den till, ett bröllop är beroende av dess gäster och så vidare. Detsamma gäller att bo på hotell.

En hotellvistelse kan bestå av en övernattning, en god frukost och utcheckning dagen därpå. Men det kan lika gärna bli en upplevelse som man pratar om långt efteråt och som speciellt inbjudna gäster uppskattar mer än att få en glasskål i present. Många hotell har relaxavdelningar och olika massagebehandlingar som går att köpa men när man en gång har testat detta är det inte lika nytt och spännande längre.

Ett sätt att förvandla dagarna på hotellet till något speciellt är att anordna en maskerad. Detta oavsett om det handlar om en släktträff eller en teamresa med jobbet. Det behöver inte vara speciellt påkostat och avancerat även om effekten blir betydligt bättre ju mer man går in för det hela. Att köpa roliga och annorlunda maskeraddräkter hos Partykungen kan vara en smart lösning, om man nu inte redan har egen dräkt.

Att låta alla deltagarna klä ut sig under vistelsen är första steget men många tar det ett steg till och skapar en underhållande och spännande rollspelstävling. Det finns nämligen färdiga ”mordmysterium” att köpa där varje person får information om sin karaktär och saker som ska sägas till vissa personer under kvällen. När alla har genomfört sina uppdrag ska det vara möjligt att lista ut vem som är mördaren vilket alla får chansen att gissa på när klockan slår midnatt.

Är ni många som genomför resan och ni kontaktar hotellet i förväg kan de säkerligen även bistå med tips och idéer som kan förgylla dagarna ännu mer. Kanske kan de preparera rummen med något i maskeradtemat, fixa en meny som matchar och visa vilka evenemang i närheten som passar att gå ut på när kvällen närmar sig natt.