Filipstad är inte en stor ort, men här finns en hel del intressanta sportklubbar. Filipstads FF är en anrik fotbollsklubb och här har många duktiga fotbollsspelare fostrats. Laget spelar för närvarande i division 5. Filipstads FF till hör Värmlands fotbollsförbund som du hittar här. Kika gärna in på den sidan om du vill få tips om spännande lokala fotbollsmatcher. Här ser man varje dag uppdateringar i matchschemat.

Förutom Filipstads FF så spelar i år också lag som Skattkärrs IF, Östra Dejes IF och Hertzöga BK i femman. Det kan vara riktigt spännande matcher och vi supportrar behövs för att heja fram våra atleter. På Värmlands FF:s hemsida får man också information och resultat från fotbollstävlingar i andra divisioner som Superettan och Allsvenskan. Läs om divisionerna på Värmlands fotbollsföreningshemsida eller här. Filipstad har inga lag i dessa divisioner. De närmaste i Superettan är Örebro och i Allsvenskan är kanske Göteborgslagen BK Häcken och IFK Göteborg de som ligger Filipstadsborna närmast om hjärtat.

Fotbollsintresset är över huvud taget stort i Filipstad och vi är många som hejar på andra stora lag i Sverige och ute i Europa.

Filipstads kommun satsar också mycket för att utveckla Filipstad till en bra ort att bo i för oss som älskar att röra på oss och som är intresserade av olika sporter. Sedan 2006 har man arbetat med att iordningställa en fantastisk gång- och cykelbana som sträcker sig från Abbortjärn ända till Nordmark. Det här är en gammal banvall från tiden då tågen trafikerade NKIJ-järnvägen. Det här är en fantastisk stig genom mycket skön natur. Läs mer om den på kommunens hemsida.